Tüp Bebek

Tüp Bebek Tedavisi nedir?

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan kişilere uygulanan tüp bebek tedavisi, in vitro fertilization (IVF) ya da farklı bir deyişle sperm ve kadın yumurtasının laboratuvar ortamında bir araya getirilmesi ve sonrasında oluşan embriyonun anne rahmine bırakılması işlemi olarak tanımlanır. Tüp bebekte anne rahmine transfer edilen embriyonun tutunması 12 gün sonra yapılan gebelik testiyle belli olur.

Tüp Bebek Ne Zaman Başlanır?
Evli bireylerin 1 yıl süreyle düzenli ve korumasız olarak cinsel ilişkiye girmelerine rağmen gebelik sağlayamaması durumunda sağlık kontrollerini yaptırmaları önerilir. Çiftlerin 35 yaşından büyük olması durumunda ise bekleme süresi 6 aydır. Yapılan kontrollerin ardından kısırlık teşhisi konulursa sebebe yönelik tedavi yapılır. Önce aşılama tedavisi ,2 kez aşılamada başarılı olunmazsa tüp bebek tedavisine yönelinir.

Tüp Bebek Başarı Yüzdesi

Tüp bebekte başarı oranları yaş gurubuna göre değişmektedir. Ortalama yüzde 60 olarak kabul edilmekle beraber anne yaşına göre değişmektedir, şöyleki;20-30 yaş aralığında % 70,40 yaşın üzerinde % 30 lara düşer. Bu nedenle en başarılı oranlar 30 yaş altındaki guruplarda elde edilir.

Tüp Bebek Tedavisi Ankara
Anne adayına verilen tedavi sonrası çoğaltılan ve uyutarak alınan kadın yumurtalarıyla, erkekten alınan spermin embrolog tarafından çoğunlukla mikroenjeksiyon (ICSI ) yöntemiyle tüp bebek laboratuvarında birleştirilmesi ve sonrasında tüp bebek uzmanı kadın doğumcu tarafından kadın rahmine yerleştirilmesi (embriyo transferi) işlemi tüp bebek tedavisi olarak adlandırılır.

Tüp Bebek Uygulaması Kaç Gün Sürer?
Laboratuvar ortamında oluşturulan embriyo veya embriyoların anne rahmine bırakılması yönteminin tamamı tüp bebek uygulaması olarak adlandırılır. Bu tedavi adetin 3 günü başlar ve 10 gün yumurta takibi ortalama 12.gün yumurta toplanması ve aynı gün spermle birleştirildikten sonra 3. Veya 5.gün anne rahmine transfer edilmesiyle sonlanır. Yani tüp bebek tedavisi ortalama 17 gün sürer

Tüp bebek Tedavisi Ücretleri
Tedavinin ücretlendirilmesi kişilere özeldir. Çünkü hem kadının tedavisi hem de sperm olmayan durumlarda erkekten de TESE yöntemiyle sperm almak gerekebilir bu durumda ücret farklı olur. Ayrıca geride kalan embriyoların daha sonra kullanılmak üzere dondurulması da ücret farkı yaratabilir kabaca tüp bebek fiyatı merkezimiz aranarak öğrenilebilir.

0312 427 06 66 – ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME İÇİN TIKLA ARA

Tüp Bebek Nasıl Yapılır
Tüp bebek tedavisine başlamadan önce çiftlerle ayrıntılı görüşme ve inceleme yapılır. Tetkikler sonucunda kadının ihtiyacı olan ortalama ilaçlar yazılır ve erkekte sperm patolojisi varsa ona da destek vitaminler yazılır ve karar verildikten sonra kadının adetinin 2 veya 3.gunu tedaviye başlanır.

Tüp Bebek Tedavisi Devlet Karşılar mı?
Sgk’lı veya memur hastalarda devletin belirlediği evlilik süresi, sperm sayısı çiftlerin yaşı gibi durumları karşılayan hastalarda , tüp bebek merkezi olan hastanelerde heyet raporu çıkarmak suretiyle tedavinin bir bölümü ve ilaçların tamamı SGK tarafından ödenmektedir. Ayrıntılı bilgi kliniğimizden alınabilir.

0312 427 06 66 – ÜCRETSİZ ÖN GÖRÜŞME İÇİN TIKLA ARA

Tüp Bebek Ankara’da bir çok tüp bebek merkezi mevcuttur. Üniversite hastaneleri ve Özel merkezler olmak üzere yaklaşım 10 adet tüp bebek merkezi mevcuttur. Özel tüp bebek merkezleri, part time anlaşmalar yaparak saglık bakanlığının belirlediği özellikleri taşıyan ve tüp bebek sertifikası olan Kadın doğum uzmanların ile anlaşma yaparak, onlara merkezlerinde uygulama yapma imkanı tanımıştır. Bizler de özel muayenehanemizde tedavinin ilk bölümü olan kadın yumurtasının ultrasonla takip aşamasını ofislerimizde yaparak, yumurta toplama aşamasına gelince bu tüp bebek merkezlerine giderek tedavinin devamını burada yapmaktayız.